Epres madártej szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres madártej szelet

Hozzávalók:

  • 18 dkg vaj
  • 8 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 13 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél kg eper (de lehet bármilyen friss gyümölcs)
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, majd a kemény habhoz keverjük óvatosan.

Egy tepsit (kb 33*33 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 150 fokon tűpróbáig sütjük.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (tetszés szerint), majd a kihűlt piskótára terítjük.

A tojássárgákat 4 evőkanál cukrral, 5 evőkanál liszttel, 2 zacskó vaníliás cukrral 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük.

A vajat 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a gyümölcsökkel megszórt tésztára simítjuk.

Tetejére a tejszínből kemény habot verünk, a krémre kenjük és pár szem gyümölccsel vagy csokireszelékkel megszórjuk.