Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós tallér recept

Diós tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az omlós tésztához:

    • 150 g vaj/margarin
    • 150 g porcukor
    • 1 tasak (10g) vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek rum
    • 400 g finomliszt
    • 1 tasak (12 g) sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 dl tej
    • 50 g kristálycukor
    • 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 csapott kk őrölt fahéj
    • 120 g darált dió
    • 2 ek rum vagy diólikőr

    A mázhoz:

    • 2 ek kakaó
    • 100 g porcukor
    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek citromlé
    • 40 szem felezett dió

    Elkészítése:
    Hagyjuk a vajat/margarint szobahőmérsékleten meglágyulni, majd tegyük egy tálba tesszük, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a rumot, majd robotgéppel keverjük össze.
    Összekeverjük a lisztet a sütőporral és csipet sóval, majd a vajas masszához adjuk és összedolgozzuk. Cipót gyúrunk belőle, lefedjük és fél órára pihenni hagyjuk.
    A töltelékhez felhevítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és a fahéjat.
    Beletesszük a darált diót. 1 perc után levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl.
    Két lisztezett sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és 4 cm átmérőjű cakkos szélű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk őket és 180 °C-ra előmelegített sütőben, közepes lángon, 10-12 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a tepsin hűljön ki.
    A mázhoz összekeverjük a kakaót a porcukor felével, hozzáöntjük a tojásfehérjét és a citromlevet. Simára keverjük, majd a maradék porcukrot is hozzáadjuk. Belemártogatjuk a tallérok felét, majd belenyomunk a közepükbe egy-egy diószemet. Kitámasztott, kikapcsolt sütőbe tesszük és hagyjuk, hogy fényesre száradjanak. Hozzáadjuk a diókrémhez a rumot/diólikőrt, a masszából teszünk minden sima korong közepére, majd a mázas korongokat a tetejükre nyomjuk. 2-3 nap állás után a legjobb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá