Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós, diós linzer recept

Omlós, diós linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 200 g vaj (hideg)
    • 100 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 100 g finomra darált dió

    Továbbá:

    • lekvár a töltéshez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Tészta:

    Keverjük össze a lisztet, sütőport, a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.

    Formázzunk a tésztából gombócot és csomagoljuk folpackba, majd tegyük a tésztát hűtőbe legalább 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

    Sütés, formázás:

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

    Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra kissé lisztezett felületen.

    Szaggassunk linzer formákat a tésztából. Tegyük a kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire és süssük aranybarnára, körülbelül 10-12 perc alatt.

    Összeállítás:

    Kenjünk kevés lekvárt a teli linzer alapokra, majd helyezzük rá a lyukas tetejű darabokat. Szórjuk meg porcukorral.

    Tipp:

    A linzerek néhány nap pihentetéssel még finomabbak lesznek, mivel a lekvár így átjárja egészen a tésztát. Bármilyen lekvárral tölthető. Én most málna lekvárral készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá