Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csokihabos szelet recept

Diós csokihabos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 10 dkg vágott dió
    • 20 dkg étcsoki
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A csokis habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 20 dkg csokoládé

    A sütéshez:

    • 22×36 cm-es tepsi
    • szilikonos sütőpapír

    Elkészítése:

    A krém elkészítés:

    3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük és feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.

    Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.

    A csokis tejszínt jó keményre verjük, kihabosítjuk, a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.

    A tészta készítés:

    A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.

    A lisztet a sütőporral, vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal hozzá keverjük.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.

    A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá