Diós csokihabos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Diós csokihabos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg vágott dió
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás

A csokis habhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg csokoládé

A sütéshez:

  • 22×36 cm-es tepsi
  • szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A krém elkészítés:

3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük és feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.

Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.

A csokis tejszínt jó keményre verjük, kihabosítjuk, a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.

A tészta készítés:

A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.

A lisztet a sütőporral, vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal hozzá keverjük.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.

A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.

Jó étvágyat kívánok hozzá!