Hozzávalók:
A tésztához:
A csokis habhoz:
A sütéshez:
Elkészítése:
3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük és feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.
A csokis tejszínt jó keményre verjük, kihabosítjuk, a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.
A lisztet a sütőporral, vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal hozzá keverjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!