Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes, epres emeletes recept

Cukormentes, epres emeletes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 200 g zabpehelyliszt
    • 6-8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyságtól függően)
    • 80 g eritrit
    • 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
    • 1 csapott kávéskanál méz
    • fahéj
    • szegfűszeg

    1.krémhez:

    • 50 dkg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl habtejszín
    • ízlés szerint vaníliaaroma
    • 15 dkg eritrit darálva
    • 20 g étkezési zselatin

    2.krém:

    • 4 dl natúr görög joghurt
    • 25 dkg mascarpone
    • 4 dl habtejszín
    • ízlés szerint vaníliaaroma
    • 20 g étkezési zselatin
    • 20 dkg eritrit darálva

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • eper a díszítéshez

    Elkészítése:

    A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.

    A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.

    A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.

    Verjük fel a tojások fehérjét, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.

    Végül 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.

    Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.

    A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.

    A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.

    A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.

    A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük.

    A zselatint kevés vízben simára keverünk, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.

    A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá