Cukormentes, epres emeletes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 200 g zabpehelyliszt
  • 6-8 tojás (nagyságtól függően)
  • 80 g eritrit
  • 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
  • 1 csapott kávéskanál méz
  • fahéj
  • szegfűszeg

1.krémhez:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • ízlés szerint vaníliaaroma
  • 15 dkg eritrit darálva
  • 20 g étkezési zselatin

2.krém:

  • 4 dl natúr görög joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • ízlés szerint vaníliaaroma
  • 20 g étkezési zselatin
  • 20 dkg eritrit darálva

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • eper a díszítéshez

Elkészítése:

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.

A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.

A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.

Verjük fel a tojások fehérjét, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.

Végül 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.

Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.

A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.

A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.

A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük.

A zselatint kevés vízben simára keverünk, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.

A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.