Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukor és gluténmentes flódni recept

Cukor és gluténmentes flódni
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:

    Tészta:

    • 55 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
    • 6 dkg útimagfűhéj
    • 1,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
    • 25 dkg margarin
    • egy egész citrom frissen facsart leve
    • 1 dl 30 %-os tejszín és 0,5 dl meleg víz elegye

    Diós réteg:

    • 25 dkg dió
    • 1,5 dl tejszín
    • 0,5 dl víz
    • 2 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
    • 1 evőkanál rum

    Mákos réteg:

    • 25 dkg darált mák
    • 2 dl tejszín
    • 0,5 dl víz
    • fél citrom frissen facsart leve
    • 2,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer

    Almás réteg:

    • 60 dkg reszelt alma
    • fél citrom frissen facsart leve
    • 1,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1,5 dl száraz fehérbor

    Szilvás réteg:

    • 4-5 evőkanál cukormentes szilvalekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd folpackba vagy nylonzacskóba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

    Addig elkészítjük a töltelékeket.

    Diós és mákos réteg: egy edényben a tejszínt és a vizet lassú tűzön forralni kezdjük. Közben darált diót elkeverjük az édesítőszerrel, ráöntjük a rumot és leforrázzuk a vizes tejszínnel. Alaposan elkeverjük és félretesszük hűlni. A mákos töltelék ugyanígy készül.

    Az almás töltelékhez összekeverjük az alapanyagokat és felfőzzük annyira, hogy épp, hogy forrni kezdjen, majd a tűzről lehúzzuk és félretesszük hűlni.

    Miután elkészültek a töltelékek, újra elővesszük a tésztát. Lemérjük és a kapott súly alapján 5 egyenlő részre osztjuk, majd a tésztákat egyenként cipóvá gyúromjuk.

    Ez a tészta nagyon törékeny és rendkívül nagy odafigyeléssel kell vele bánni! A tésztacipókat egyenként 2 ív sütőpapír között a forma méretére nyújtjuk és a következőként rétegeljük alulról felfelé: először egy réteg tészta, utána a diótöltelék, egy réteg tészta, majd a mák töltelék, egy réteg tészta és ezt követően az almás töltelék, egy réteg tészta és a lekváros réteg, majd legvégül a fedőréteg tészta.

    A tészta tetejét tojással kenemjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben 1,5-2 óra alatt, időnként a légkeverést bekapcsolva, alaposan megsütjük.

    Teljesen ki kell hűteni, mielőtt formából kivesszük vagy szeletelni, tálalni kezdjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá