Cukor és gluténmentes flódni

Hozzávalók 9 fő részére

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:

Tészta:

  • 55 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
  • 6 dkg útimagfűhéj
  • 1,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
  • 3 egész tojás + 1 a kenéshez
  • 25 dkg margarin
  • egy egész citrom frissen facsart leve
  • 1 dl 30 %-os tejszín és 0,5 dl meleg víz elegye

Diós réteg:

  • 25 dkg dió
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl víz
  • 2 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
  • 1 evőkanál rum

Mákos réteg:

  • 25 dkg darált mák
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl víz
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 2,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer

Almás réteg:

  • 60 dkg reszelt alma
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1,5 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 dl száraz fehérbor

Szilvás réteg:

  • 4-5 evőkanál cukormentes szilvalekvár