Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos fantázia kocka recept

Barackos fantázia kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
    Lapokhoz:

    • 10 tojás
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 6 dkg kakaópor
    • 12 g sütőpor
    • 4 ek olaj
    • 4 ek víz

    Krémhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 2 zacskó vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 üveg sárgabarack kompót
    • 20 g zselatin
    • 4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 3 dl sárgabarack Extra Jam (lekvár)

    Tetejére:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • pár csepp sárga ételfesték

    Elkészítése:

    Lapok:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

    5 tojást szétválasztunk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk 10 dkg cukorral, 2 ek vízzel és 2 ek olajjal. 10 dkg lisztbe belekeverünk 3 dkg kakaóport és 6 g sütőport.

    A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

    A habba felváltva dolgozzuk bele a lsiztes keveréket és a tojássárgás masszát. Óvatosan keverjük el, hogy a habot ne törjük össze!

    A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

    A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot is.

    Krém:

    A befőttet leszűrjük és a levét felolfogjuk. A befőttet apróra vágjuk. A baracklébe beleáztatjuk a zselatint.

    A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Ha megfőtt, félrehúzzuk és belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a cukrok el nem olvadnak, majd teljesen kihűtjük. Közben többször átkeverjük, hogy a teteje ne bőrösödjön be.

    A túrót áttörjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom héját és a barackot.

    A tejszínt kemény habbá verjük. A baracklébe áztatott zselatint addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad. A zselatint és a habot is belekeverjük a túrós krémbe és alaposan összedolgozzuk.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a lekvár felével, majd rákenjük a krémet. A másik lapot megkenjük a maradék lekvárral, majd a lekváros felével lefelé ráfordítjuk a krémre.

    Az egészet elegyengetjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a vajat és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd vékonyan megkenjük a sütemény tetejét vele. A maradék krémbe ízlés szerint sárga ételfestéket keverünk és berácsozzuk vele a süti tetejét.

    Kockákra vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek