Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
Lapokhoz:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.
5 tojást szétválasztunk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk 10 dkg cukorral, 2 ek vízzel és 2 ek olajjal. 10 dkg lisztbe belekeverünk 3 dkg kakaóport és 6 g sütőport.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A habba felváltva dolgozzuk bele a lsiztes keveréket és a tojássárgás masszát. Óvatosan keverjük el, hogy a habot ne törjük össze!
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot is.
A befőttet leszűrjük és a levét felolfogjuk. A befőttet apróra vágjuk. A baracklébe beleáztatjuk a zselatint.
A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Ha megfőtt, félrehúzzuk és belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a cukrok el nem olvadnak, majd teljesen kihűtjük. Közben többször átkeverjük, hogy a teteje ne bőrösödjön be.
A túrót áttörjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom héját és a barackot.
A tejszínt kemény habbá verjük. A baracklébe áztatott zselatint addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad. A zselatint és a habot is belekeverjük a túrós krémbe és alaposan összedolgozzuk.
Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a lekvár felével, majd rákenjük a krémet. A másik lapot megkenjük a maradék lekvárral, majd a lekváros felével lefelé ráfordítjuk a krémre.
Az egészet elegyengetjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a vajat és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd vékonyan megkenjük a sütemény tetejét vele. A maradék krémbe ízlés szerint sárga ételfestéket keverünk és berácsozzuk vele a süti tetejét.
Kockákra vágva tálaljuk.