Barackos fantázia kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
Lapokhoz:

  • 10 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 4 ek olaj
  • 4 ek víz

Krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg sárgabarack kompót
  • 20 g zselatin
  • 4 dl habtejszín
  • 3 dl sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • pár csepp sárga ételfesték

Elkészítése:

Lapok:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

5 tojást szétválasztunk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk 10 dkg cukorral, 2 ek vízzel és 2 ek olajjal. 10 dkg lisztbe belekeverünk 3 dkg kakaóport és 6 g sütőport.

A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

A habba felváltva dolgozzuk bele a lsiztes keveréket és a tojássárgás masszát. Óvatosan keverjük el, hogy a habot ne törjük össze!

A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot is.

Krém:

A befőttet leszűrjük és a levét felolfogjuk. A befőttet apróra vágjuk. A baracklébe beleáztatjuk a zselatint.

A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Ha megfőtt, félrehúzzuk és belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a cukrok el nem olvadnak, majd teljesen kihűtjük. Közben többször átkeverjük, hogy a teteje ne bőrösödjön be.

A túrót áttörjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom héját és a barackot.

A tejszínt kemény habbá verjük. A baracklébe áztatott zselatint addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad. A zselatint és a habot is belekeverjük a túrós krémbe és alaposan összedolgozzuk.

Összeállítás:

Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a lekvár felével, majd rákenjük a krémet. A másik lapot megkenjük a maradék lekvárral, majd a lekváros felével lefelé ráfordítjuk a krémre.

Az egészet elegyengetjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a vajat és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd vékonyan megkenjük a sütemény tetejét vele. A maradék krémbe ízlés szerint sárga ételfestéket keverünk és berácsozzuk vele a süti tetejét.

Kockákra vágva tálaljuk.