Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos, joghurtos kocka recept

Barackos, joghurtos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál meleg víz
    • 20 dkg cukor
    • 14 dkg liszt
    • 2 púpos teáskanál kakaópor
    • 2 csapott kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 400 g sárgabarackízű joghurt (barack darabkákkal)
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 púpos teáskanál zselatin (por)

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.

    A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük óvatosan.

    Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 25-30 perc alatt készre sütjük (Tűpróbát végezzünk!).
    Ha megsült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és két lapba vágjuk.

    A masszát kikeverhetjük külön is és így süthetünk 2 lapot.

    A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítünk és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz és hűtőbe tesszük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverem a joghurtos krémhez, majd jól összedolgozzuk.

    A már kihűlt egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a krém másik felét.

    Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Kicsit hagyjuk hűlni és rásimítjuk a krémre.

    Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverjük. Hűtőbe tesszük, majd hűlés után szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá