Barackos, joghurtos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 20 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 2 púpos teáskanál kakaópor
  • 2 csapott kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 400 g sárgabarackízű joghurt (barack darabkákkal)
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 púpos teáskanál zselatin (por)

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük óvatosan.

Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 25-30 perc alatt készre sütjük (Tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és két lapba vágjuk.

A masszát kikeverhetjük külön is és így süthetünk 2 lapot.

A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítünk és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz és hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverem a joghurtos krémhez, majd jól összedolgozzuk.

A már kihűlt egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a krém másik felét.

Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Kicsit hagyjuk hűlni és rásimítjuk a krémre.

Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverjük. Hűtőbe tesszük, majd hűlés után szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!