Bakacsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg porcukor
- 7 ek erős presszó kávé
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg finomliszt
- 6 gramm sütőpor
A krémhez:
- 2 dl fekete kávé
- 3 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 7 perc alatt, majd hozzákeverjük a kávét is.
A lisztet, diót, a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
A kávét, lisztet, cukrokat egy lábasba tesszük, simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és két evőkanálnyit a krémbe keverünka.
A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez.
A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal.
Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »