Bakacsók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg porcukor
- 7 ek erős presszó kávé
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg finomliszt
- 6 gramm sütőpor
A krémhez:
- 2 dl fekete kávé
- 3 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 7 perc alatt, majd hozzákeverjük a kávét is.
A lisztet, diót, a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
A kávét, lisztet, cukrokat egy lábasba tesszük, simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és két evőkanálnyit a krémbe keverünka.
A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez.
A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal.
Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!