Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baileyses krémmel töltött hólabda recept

Baileyses krémmel töltött hólabda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 g vaníliás cukor
    • 200 g cukor
    • 3 ek víz
    • 220 g liszt
    • 12 g sütőpor
    • 20 g kakaópor

    Krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g vaníliás cukor
    • 2 csomag Baileys ízű kapucsinópor
    • 200 g porcukor
    • 200 ml tej
    • 80 g liszt
    • 200 ml Balieys krémlikőr
    • 100 g szobahőmérsékletű vaj

    Oldalára:

    • 20 dkg kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 10 dkg olvasztott fehér csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében.

    A lisztet, a kakaóport, a kapucsinóport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A piskótát 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

    A krémhez a sárgákat elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a kapucsínóport, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd puding sürűségűre főzzük, ezután teljesen kihűtjük.

    Amíg a krém hűl, a piskótából pogácsaszaggatóval köröket vágunk.

    A kihűlt krémben elkeverjük a puha vajat, majd egy pogácsának a tetejére krémet rakunk. A krémmel megkent pogácsákat egy másik pogácsával összetapasztjuk, majd az oldalára is kenünk a krémből. Forgassuk meg a kókuszreszelékben a sütiket, majd csorgassunk a tetejére olvasztott csokoládét.

    Az elkészült sütit 2-3 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérhessenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá