Tejbegrízes krémmel töltött mézes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
Főzött tejbegrízes krém:
- 4 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál búzadara
- 4 ek porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 csepp vaníliaaroma
Csokimáz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 csapott teáskanál étolaj
- díszítő cukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat. 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.
Akihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.
Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.