Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegrízes krémmel töltött mézes recept

Tejbegrízes krémmel töltött mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg finomliszt
    • 1 ek méz
    • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor

    Főzött tejbegrízes krém:

    • 4 dl tej
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál búzadara
    • 4 ek porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 csepp vaníliaaroma

    Csokimáz:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 csapott teáskanál étolaj
    • díszítő cukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat. 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

    A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.

    A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.

    Akihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.

    Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá