Hozzávalók:
Tészta:
Főzött tejbegrízes krém:
Csokimáz:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat. 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.
Akihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.
Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.