Tejbegrízes krémmel töltött mézes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 ek méz
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor

Főzött tejbegrízes krém:

  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 4 ek porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csepp vaníliaaroma

Csokimáz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 csapott teáskanál étolaj
  • díszítő cukor

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat. 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.

A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.

Akihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.

Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.