Bagolyszem recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk.
3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként téglalap alakúra, kb kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral az egészet és a két szélére magozott meggyet teszünk.
Feltekerjük a két szélétől kezdve. A közepénél kb 3 cm üres részt hagyunk.
A töltelékhez a cukorral felverjük a fehérjéket, majd beleforgatjuk a diót óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Kanállal vagy habzsákkal az üresen hagyott részbe töltjük.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Aki édesebben szereti tehet bele picivel több cukrot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.