Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagolyszem recept

Bagolyszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin vagy 10 dkg zsír
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • pici cukor
    • pici só

    A töltelékhez:

    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 üveg magozott meggy lecsepegtetve
    • 1 kis üveg baracklekvár

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk.

    3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként téglalap alakúra, kb kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral az egészet és a két szélére magozott meggyet teszünk.

    Feltekerjük a két szélétől kezdve. A közepénél kb 3 cm üres részt hagyunk.

    A töltelékhez a cukorral felverjük a fehérjéket, majd beleforgatjuk a diót óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Kanállal vagy habzsákkal az üresen hagyott részbe töltjük.

    180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórhatjuk porcukorral.

    Tipp:

    Aki édesebben szereti tehet bele picivel több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá