Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Huszárgomb recept

Huszárgomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg finomliszt
    • 5 dkg darált dió
    • 10 gramm vaníliás cukor
    • 10 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • ízlés szerint rum

    Tetejére:

    • 22 db rumos meggy

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A margarint a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel tovább keverjük, végül pedig a darált diót, sót, lisztet, illetve a rumot.

    Fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.

    Hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. A golyók közepébe fakanál segítségével mélyedéseket készítünk, ebbe kerülnek a meggyszemek.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk!

    Tipp:

    Meggy helyett lekvárral is készíthetjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá