Huszárgomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint rum

Tetejére:

  • 22 db rumos meggy

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A margarint a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel tovább keverjük, végül pedig a darált diót, sót, lisztet, illetve a rumot.

Fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.

Hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. A golyók közepébe fakanál segítségével mélyedéseket készítünk, ebbe kerülnek a meggyszemek.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk!

Tipp:

Meggy helyett lekvárral is készíthetjük!