Bagolyszem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin vagy 10 dkg zsír
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • pici cukor
  • pici só

A töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 tojásfehérje
  • 1 üveg magozott meggy lecsepegtetve
  • 1 kis üveg baracklekvár

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk.

3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként téglalap alakúra, kb kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral az egészet és a két szélére magozott meggyet teszünk.

Feltekerjük a két szélétől kezdve. A közepénél kb 3 cm üres részt hagyunk.

A töltelékhez a cukorral felverjük a fehérjéket, majd beleforgatjuk a diót óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Kanállal vagy habzsákkal az üresen hagyott részbe töltjük.

180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórhatjuk porcukorral.

Tipp:

Aki édesebben szereti tehet bele picivel több cukrot.