Almás pite recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor és fahéj
- kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát és amíg a tölteléket elkészítjük, addig a tésztát betesszük a hűtőbe.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a maradék levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyik részét kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek.
Tojássárgájával megkenjük, majd egy villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »