Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • ízlés szerint cukor és fahéj
    • kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát és amíg a tölteléket elkészítjük, addig a tésztát betesszük a hűtőbe.

    Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a maradék levét.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyik részét kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek.

    Tojássárgájával megkenjük, majd egy villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá