Almás pite recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor és fahéj
- kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát és amíg a tölteléket elkészítjük, addig a tésztát betesszük a hűtőbe.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a maradék levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyik részét kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek.
Tojássárgájával megkenjük, majd egy villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »