Kezdheted az ebédet egy könnyű sütőtökkrémlevessel, amely selymes, lágy textúrájával tökéletes kezdése lehet az étkezésnek. A fűszerekkel gazdagított, krémes gombaleves szintén kiváló választás, ha valami tartalmasabbra vágysz. A hagyományos vonalat képviselő házi májgaluskás húsleves pedig garantáltan mindenkit felmelegít és jóllakat.
A főételek között ott van a fűszeres, magyaros bácskai csirkemáj, ami gyorsan elkészíthető, de ízében gazdag és laktató fogás. A bakonyi sertésszelet egy igazi magyar klasszikus, gombás-tejfölös szósszal, amely tökéletesen illik a sertéshúshoz. A savanyú káposztás rakott krumpli egy különleges csavart ad az ismert ételnek, ahol a savanyú káposzta frissessége emeli ki a fogást. A tejszínes-gombás-birsalmás szószban sült csirkecomb pedig igazi különlegesség, amely a hétvégi menü csúcspontja lehet.
És ha egy vegán opcióra vágysz, az édes-savanyú ropogós tofu tökéletes választás. A tofu ropogósra sütve, édes-savanyú mártással megbolondítva nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom fogás is, amely bármilyen étrendbe könnyedén beilleszthető.
A desszertek közül egy klasszikus, puha almás pite mindig tökéletes választás. A rumos-körtés pudingpite egy különlegesebb, aromás desszert, ami izgalmas zárása lehet az ebédnek. Végül, a sütőtökös-fahéjas csiga a tökéletes őszi desszert, ami egyszerre könnyed és fűszeres, mindenki kedvence lesz.
Ezekkel a receptekkel a szombati ebéd igazi kulináris élmény lesz, és garantáltan mindenki megtalálja a kedvencét az asztalon!
A leves: Sütőtök krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- gyömbér
- citromlé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
B leves: Gombakrém leves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek tejföl
- pirítós
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
C leves: Húsleves házi májgaluskával recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeaprólék
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zellergumó
- 1 paprika
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek házi ételízesítő
A májgaluskához:
- 3 db csirkemáj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 fej hagyma finomra reszelve
- 4 evőkanál zsemlemorzsa (kb)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
A főétel: Bácskai csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 2 vöröshagyma
- 3-4 nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
- 2-3 közepes paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- kb. 1 kiskanál só
- fél kiskanál őrölt fekete bors
- fél kiskanál majoránna
- 1 púpozott kiskanál házi pirospaprika
- 1 kisebb hegyes csípős paprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
B főétel: Bakonyi sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- kb 15 dkg füstölt kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- kb 25 dkg gomba (csiperke)
- piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- sertészsír
- víz
- penne száraztészta
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
C főétel: Savanyú káposztás rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér édesburgonya
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 50 dkg savanyú káposzta
- 5-10 dkg (cheddar) sajt
A töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- 2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg totu (krémes állagban)
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt bors
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
D főétel: Sült csirke tejszínes gombás birsalmaszósszal recept
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- só, citrombors
Mártás:
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 birsalma
- 3 ek cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tejszín (30-os)
- 3 dl csirkealaplé
- 2 ek vaj
- 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só, őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Vegán főétel: Édes-savanyú ropogós tofu recept
Hozzávalók:
- 400 ml ananászlé
- 100 ml rizsecet
- 120 ml ketchup
- 140 g barna cukor vagy édesítő
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 tömb füstölt tofu
- 3 evőkanál kukoricakeményítő vagy kukoricaliszt
- 1 teáskanál vöröshagyma por
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 doboz ananász konzerv
- chilipehely ízlés szerint
- kevés olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
A desszert: Puha, omlós almás pite recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 50 ml tej
- 1 kk cukor
- csipet só
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- cukor ízlés szerint
- 1 kk őrölt fahéj
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 ek zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
B desszert: Rumos-körtés pudingpite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt mínusz 2 ek :)
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 2 ek porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség esetén víz
- 3 szép, nagy lédús körte
- (vagy 5 kicsi)
- 1 tk vaj
- 2 ek cukor
- 0,5 dl rum
Vaníliás krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
A habhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 2 ek porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
C desszert: Sütőtökös-fahéjas csiga recept
Hozzávalók:
- 250 g sült sütőtökpüré
- 45 g olvasztott vaj
- 50-60 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 5-7 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg (barna)cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg mascarpone