Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirke tejszínes gombás birsalmaszósszal recept

Sült csirke tejszínes gombás birsalmaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • só, citrombors

    Mártás:

    • 50 dkg csiperkegomba
    • 2 birsalma
    • 3 ek cukor
    • 2-3 szegfűszeg
    • 1 púpozott ek liszt
    • 2 dl tejszín (30-os)
    • 3 dl csirkealaplé
    • 2 ek vaj
    • 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170 °C-os sütőbe kb 45-50 percre. Félidőben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.

    A megpucolt és felkockázott birsalmát a szegfűszeggel és a cukorral puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essen szét.

    A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszűrt birset.

    A megsült combokat a birses-gombás szósszal tálaljuk és köretként csicsókapürét kínálhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá