Sült csirke tejszínes gombás birsalmaszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • só, citrombors

Mártás:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 birsalma
  • 3 ek cukor
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1 púpozott ek liszt
  • 2 dl tejszín (30-os)
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 ek vaj
  • 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170 °C-os sütőbe kb 45-50 percre. Félidőben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.

A megpucolt és felkockázott birsalmát a szegfűszeggel és a cukorral puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essen szét.

A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszűrt birset.

A megsült combokat a birses-gombás szósszal tálaljuk és köretként csicsókapürét kínálhatunk mellé.