Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás, tejszínes csirkecomb recept

Fokhagymás, tejszínes csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 6 felső csirkecomb
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 tk pirospaprika
    • 2 fej fokhagyma
    • 120 ml csirke alaplé
    • 80 ml fehérbor
    • 1 dl Meggle Főzőkrém (15%)
    • 60 ml joghurt
    • kevés olaj
    • petrezselyemzöld ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen aranybarnára sütjük a combok mindkét oldalát.

    Ha a combok pirosra sültek, akkor kiszedjük őket egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gerezdekre szedett és meghámozott fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, akkor visszatesszük a combokat is a serpenyőbe.

    Felöntjük az alaplével, utána a borral, a joghurtot is hozzáadjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összekeverjük, összerázzuk amennyire tudjuk, majd lefedjük és a combokat puhára pároljuk. Közben időnként meglocsoljuk a szafttal a húsokat, hogy ne száradjanak ki.

    Ha a combok megfőttek, akkor megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és már tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek