Fokhagymás, tejszínes csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 felső csirkecomb
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 fej fokhagyma
  • 120 ml csirke alaplé
  • 80 ml fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 60 ml joghurt
  • kevés olaj
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen aranybarnára sütjük a combok mindkét oldalát.

Ha a combok pirosra sültek, akkor kiszedjük őket egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gerezdekre szedett és meghámozott fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, akkor visszatesszük a combokat is a serpenyőbe.

Felöntjük az alaplével, utána a borral, a joghurtot is hozzáadjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összekeverjük, összerázzuk amennyire tudjuk, majd lefedjük és a combokat puhára pároljuk. Közben időnként meglocsoljuk a szafttal a húsokat, hogy ne száradjanak ki.

Ha a combok megfőttek, akkor megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és már tálalhatjuk is.