Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombakrém leves recept

Gombakrém leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 0,5 dl olaj
    • 3 dkg vaj
    • 2 dl tejszín
    • só, bors

    A tálaláshoz:

    • 1 ek tejföl
    • pirítós

    Elkészítése:

    Tisztítsuk meg a gombákat, egy pár darabot tegyünk félre a találaláshoz, a maradékot pedig vágjuk fel.

    A vöröshagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben, forró olajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a felvágott gombát, és pirítsuk egy kis ideig. Öntsünk rá 1 liter vizet, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 10 percig.

    Eközben az eltenni kívánt gombákat szeleteljük fel, és vajon pirítsuk meg aranybarnára. Fűszerezzük sóval és borssal.

    Végül, pürésítsük le a levest egy botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.

    Tálaljuk pirítóssal, egy kis tejföllel és a vajon megpirított gombával.

    Miért egyem?

    A gombák magas vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek. Különösen a B-vitaminokban (pl. niacin és riboflavin) és a szelénben gazdagok.

    A gombakrémleves jó választás azok számára, akik kalória-csökkentett étrendet követnek, mivel általában alacsony kalóriatartalmú, miközben mégis laktató.

    A gombák rostban gazdagok, amely segíti az emésztést és támogatja az egészséges bélflóra fenntartását.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá