Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai csirkemáj recept

Bácskai csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
    • 2 vöröshagyma
    • 3-4 nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
    • 2-3 közepes paradicsom
    • 4 evőkanál olaj
    • kb. 1 kiskanál só
    • fél kiskanál őrölt fekete bors
    • fél kiskanál majoránna
    • 1 púpozott kiskanál házi pirospaprika
    • 1 kisebb hegyes csípős paprika

    Elkészítése:

    A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre). A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük.

    A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, még jobb, ha az utóbbi héját is lehúzzuk, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.

    Az étolajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 6-7 perc alatt szőkére sütjük.

    A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk.

    Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, vékony karikákra vágott csípős paprikát is tehet bele.

    Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

    Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá