Bácskai csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 2 vöröshagyma
  • 3-4 nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
  • 2-3 közepes paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • kb. 1 kiskanál só
  • fél kiskanál őrölt fekete bors
  • fél kiskanál majoránna
  • 1 púpozott kiskanál házi pirospaprika
  • 1 kisebb hegyes csípős paprika

Elkészítése:

A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre). A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük.

A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, még jobb, ha az utóbbi héját is lehúzzuk, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.

Az étolajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 6-7 perc alatt szőkére sütjük.

A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk.

Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, vékony karikákra vágott csípős paprikát is tehet bele.

Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.