1 . Rakott káposzta
Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
- 30 dkg rizs
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 2 kanál liszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Pastitsio (görög rakott tészta)
Hozzávalók:
- 500 g makaróni tészta
- 500 g darált bárányhús
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
- kevés oregánó
- 500 g főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús (sertés, pulyka)
- 30 dkg rizs
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is)
- 400 g főzőtejszín, vagy tejföl
- 1 tojás
- 1 ek liszt
- só, őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Rakott kelbimbó
Hozzávalók:
- 60 dkg kelbimbó
- 60 dkg darált sertéslapocka
- 30 dkg rizs
- leves alaplé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 3 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej brokkoli (kb. 80-90 dkg)
- 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
- 25 dkg rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 10 dkg reszelt sajt (trappista, ementáli, vagy más félkemény sajt)
- 3-4 dl tejföl
- 1 ek ketchup
- kevés petrezselyemzöld
- 1 ek zsemlemorzsa
- kevés étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sonkás rakott tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg penne vagy makaróni
- 10 dkg reszelt ementáli, trappista vagy más félkemény sajt
- 25 dkg sonka reszelve esetleg darálva vagy finomra kockázva (húsvét után készíthető maradék főtt, füstölt sonkából is)
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés friss vagy szárított bazsalikom levél
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Bolognai rakott krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 kg darált hús
- 2 fej hagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 300 g paradicsomszósz
- szárított bazsalikom, és oregánó
- 450 g tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Rakott krumpli füstölt scamorzával
Hozzávalók:
- 100 g. szarvasi füstölt scamorza
- 3 nagyobb burgonya
- 100 g füstölt házikolbász
- 4 db tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- 3 szelet toast kenyér
- 50 g. napon szárított paradicsom (saját készítésű)
- só, őrölt bors
- szárított bazsalikom, és oregánó
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Dél olasz rakott húsos penne
Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 40 dkg penne tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 hámozott paradicsom
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Magyaros rakott káposzta
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 0,5 kg sertéslapocka darálva
- 70 dkg hordós savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 4 ek étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Rakott krumpli sajttal sütve
Hozzávalók:
- 8 szem nagyobb burgonya
- 1 szál parasztkolbász
- 10 db tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- 30 dkg reszelt trappista sajt
- őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Rakott karalábé csirkehússal
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkehús
- 1/2 bögre köles
- 2 db karalábé
- 1 db kígyóuborka
- 1 tk borsikafű
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 db lilahagyma
- 1 tk bazsalikom
- 4 ek olíva olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
13. Rakott tengeri halfilé zöldségekkel
Hozzávalók:
- 80 dkg hekkfilé
- 1 bögre barna rizs
- 1 db nagy zellergumó (50 dkg)
- 2 db cukkini
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 csomó újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál citrombors
- 2 tk hal fűszerkeverék