Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pastitsio (görög rakott tészta) recept

Pastitsio (görög rakott tészta)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g makaróni tészta
    • 500 g darált bárányhús
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
    • kevés oregánó
    • 500 g főzőtejszín
    • 2 evőkanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál paradicsompüré
    • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
    • 100 g reszelt sajt
    • kevés só és frissen őrölt bors
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét és a zöldfűszereket is. Sózzuk, borsozzuk.

    A tejszínt összekeverjük a liszttel és a tojással.

    A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.

    A szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.

    Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk, aljára zsemlemorzsát szórunk. Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd egy réteg húsos, a tetejére ismét tészta. A megmaradt tejszínes keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    Rövid ideig sütőben összesütjük. Mivel minden előfőzött, sütött így 20-30 perc alatt kész. Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük, mert melegen szelve szétesik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá