Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg darált hús (sertés, pulyka)
    • 30 dkg rizs
    • 2 fej hagyma apróra vágva
    • 1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is)
    • 400 g főzőtejszín, vagy tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek liszt
    • só, őrölt bors
    • kevés őrölt pirospaprika
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • kevés vaj a tepsi kenéséhez
    • kevés olaj a hagyma dinszteléséhez

    Elkészítése:

    A zöldbab végeit levágjuk, feldaraboljuk, rövid ideig előfőzzük sós vízben. A rizst megfőzzük. Mindkettőt lecsöpögtetjük.

    A hagymát megdinszteljük, a darált húst hozzátéve addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpaprikázzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel.

    Elkészítjük a tejszínből, vagy tejfölből, a tiszttel, és a tojással a mártást.

    A kivajazott tepsi aljára zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a bab felét, a húsos, rizses keveréket, majd a mártás felét ráöntjük. A maradék babot tesszük a tetejére, majd ismét megöntözzük a maradék mártással.

    A tetejére simítsunk kevés tejfölt, mert így szebb lesz az ételünk.

    Alufólia alatt, készre sütjük. A fóliát a végén vegyük le, és a tetejét kicsit pirítsuk rá.

    Ha engedjük, hogy kicsit hűljön, szebben szeletelhető az étel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá