Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldbab végeit levágjuk, feldaraboljuk, rövid ideig előfőzzük sós vízben. A rizst megfőzzük. Mindkettőt lecsöpögtetjük.
A hagymát megdinszteljük, a darált húst hozzátéve addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpaprikázzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel.
Elkészítjük a tejszínből, vagy tejfölből, a tiszttel, és a tojással a mártást.
A kivajazott tepsi aljára zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a bab felét, a húsos, rizses keveréket, majd a mártás felét ráöntjük. A maradék babot tesszük a tetejére, majd ismét megöntözzük a maradék mártással.
A tetejére simítsunk kevés tejfölt, mert így szebb lesz az ételünk.
Alufólia alatt, készre sütjük. A fóliát a végén vegyük le, és a tetejét kicsit pirítsuk rá.
Ha engedjük, hogy kicsit hűljön, szebben szeletelhető az étel.