Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli füstölt scamorzával recept

Rakott krumpli füstölt scamorzával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 100 g. szarvasi füstölt scamorza
    • 3 nagyobb burgonya
    • 100 g füstölt házikolbász
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • 3 szelet toast kenyér
    • 50 g. napon szárított paradicsom (saját készítésű)
    • só, őrölt bors
    • szárított bazsalikom, és oregánó

    Elkészítése:

    A krumplit héjával, két tojással együtt sós vízben felteszem főni. Három szelet toast kenyér héját levágom, nyújtófával vékonyra nyújtom, majd kivajazott püspökkenyér forma aljába rakom.

    Erre kerül a főtt, majd meghámozott szeletelt főtt krumpli fele, valamint a szeletelt házi kolbász, legvégül a szeletelt főtt tojás.

    Ezután két tojásból, amit lazán felverek, tejfölből, egy kanál lisztből, valamint kevés vízből mártást kavarok. Enyhén megsózom, megborsozom, kevés szárított bazsalikomot, és oregánót adok hozzá, majd az eddig a formába rakott alapanyagokra töltöm a mártás 2/3 részét.

    A napon szárított paradicsomot is elosztom rajta. A maradék krumplival betakarom, majd a maradék masszát is elsimítom rajta. Sütőbe teszem, ahol nincs szüksége hosszú sütésre, hiszen minden előfőzött volt.

    Mikor a teteje kezd pirulni, a tépett scamorzát is ráteszem, és hagyom, hogy ráolvadjon. Mikor megsült, nem azonnal tálalom, mert úgy könnyen szétesik. A scamorza helyett jó a mozzarella is.

    Tipp:

    Az étel egy 2 személyes püspökkenyér formában készült. Nagyobb mennyiségben tepsiben is elkészíthető, a mennyiségek növelésével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá