Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai rakott krumpli recept

Bolognai rakott krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg burgonya
    • 1 kg darált hús
    • 2 fej hagyma
    • néhány gerezd fokhagyma
    • 300 g paradicsomszósz
    • szárított bazsalikom, és oregánó
    • 450 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 kanál liszt
    • só, őrölt bors
    • 100 g reszelt sajt
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A krumplit, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egy kés lapjával szétnyomunk, majd kevés olajon megdinszteljük.

    Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk .Felöntjük a paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a szárított fűszerekkel és összeforraljuk.

    Összekeverjük a megfőtt, leszűrt krumplival, majd kerámia sütőtálba öntjük.

    A tetejére mártás keverünk a tejfölből, 3 kanál lisztből és a 4 tojásból. Ráborítjuk a krumplira, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Újszerű rakott krumpli bolognai ragu hozzáadásával. Legalább olyan jó, mintha spagettivel készült volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá