Bolognai rakott krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 1 kg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 300 g paradicsomszósz
  • szárított bazsalikom, és oregánó
  • 450 g tejföl
  • 4 tojás
  • 3 kanál liszt
  • só, őrölt bors
  • 100 g reszelt sajt
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A krumplit, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egy kés lapjával szétnyomunk, majd kevés olajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk .Felöntjük a paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a szárított fűszerekkel és összeforraljuk.

Összekeverjük a megfőtt, leszűrt krumplival, majd kerámia sütőtálba öntjük.

A tetejére mártás keverünk a tejfölből, 3 kanál lisztből és a 4 tojásból. Ráborítjuk a krumplira, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Újszerű rakott krumpli bolognai ragu hozzáadásával. Legalább olyan jó, mintha spagettivel készült volna.