Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelbimbó recept

Rakott kelbimbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg kelbimbó
    • 60 dkg darált sertéslapocka
    • 30 dkg rizs
    • leves alaplé
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • frissen őrölt bors
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 3 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek liszt
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm annyi meleg leves alaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzöm.

    Ha fagyasztott kelbimbót kaptam csak, tésztaszűrőben kiolvasztom, lecsöpögtetem, a frisset megmosom, külső leveleit leszedem.

    A tejfölt elkeverem a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózom. Serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát. Megsózom, borsot őrlök rá, majd a főtt rizst is hozzákeverem.

    Sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráhalmozom a rizses húskeveréket. Erre teszem a kelbimbót, egyenletesen elterítem, majd ráöntöm a mártást. Előmelegített sütőbe teszem lefóliázva, majd 20 perc után leveszem a fóliát, és hagyom, hogy összeálljon a tetején a mártás.

    Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával. Várok vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá