Rakott kelbimbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelbimbó
  • 60 dkg darált sertéslapocka
  • 30 dkg rizs
  • leves alaplé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm annyi meleg leves alaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzöm.

Ha fagyasztott kelbimbót kaptam csak, tésztaszűrőben kiolvasztom, lecsöpögtetem, a frisset megmosom, külső leveleit leszedem.

A tejfölt elkeverem a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózom. Serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát. Megsózom, borsot őrlök rá, majd a főtt rizst is hozzákeverem.

Sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráhalmozom a rizses húskeveréket. Erre teszem a kelbimbót, egyenletesen elterítem, majd ráöntöm a mártást. Előmelegített sütőbe teszem lefóliázva, majd 20 perc után leveszem a fóliát, és hagyom, hogy összeálljon a tetején a mártás.

Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával. Várok vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.