Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg savanyú káposzta
    • 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
    • 30 dkg rizs
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, frissen őrölt bors
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 3 dl tejföl
    • 2 kanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés majoránna
    • 1 kanál zsemlemorzsa
    • kevés őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A darált húst kevés étolajon megdinsztelem, ráreszelem a hagymát, rányomom a fokhagymát. Megsózom, borsozom, kevés majoránnát adok hozzá.

    Megpirítom enyhén a rizst, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje. Megfőzöm annyira, hogy a nedvet teljesen magába szívja.

    Tálban összekeverem a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, és a felvert tojásokat.

    A savanyú káposztát megkóstolom, ha szükséges (akár többször is) átmosom, Vágódeszkán, kicsit megvágom, hogy szálai rövidebbek legyenek.

    Enyhén kiolajozott tepsi aljára zsemlemorzsát hintek, majd arra terítem a darált húsos ragu, és a megfőtt rizs keverékét. A kikavart tejfölös, tojásos mártás felét ráöntöm, elsimítom rajta.

    Erre ráterítem a savanyú káposztát, majd lezárom a tejfölös mártás maradékával. Meghintem kevés őrölt pirospaprikával.

    Addig ne szeleteljük fel, amíg kicsit nem hűl meg, mert kicsi hűlés után könnyebb felvágni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá