Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 melengető, ízgazdag leves a hűvös napokra

Dátum: 2023-11-08 / Írta: Budai István / Látták: /

Nincs is jobb egy borongós őszi, téli napon, mint a meleg szobában egy tányér forró levest kanalazni és gyönyörködni az ablakon át a tájban.




  • 1. Tárkonyos raguleves vajgaluskával

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemell filé
    2. 1 közepes fej vöröshagyma
    3. 2 sárgarépa
    4. 1 petrezselyemgyökér
    5. 1 nagyobb krumpli
    6. 2 dl zöldborsó
    7. 1 kis csokor petrezselyemzöld
    8. só, bors, chili paprika ízlés szerint
    9. 2 tyúkhúsleves kocka
    10. tárkony
    11. 2 dl főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Alföldi betyárgulyás

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg füstölt szalonna
    2. 25 dkg sertéshús
    3. 5 db krumpli
    4. 1 szál sárgarépa
    5. 20 dkg gomba
    6. 1 szál petrezselyem gyökér
    7. 1 fej hagyma
    8. 1 teáskanál pirospaprika
    9. 15 dkg csipetke
    10. kis csokor petrezselyem zöld
    11. 1 szál lestyán levél
    12. só, frissen őrölt bors
    13. 1 kanál tejföl
    14. csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Savanyú káposztás bableves

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg savanyú káposzta
    2. 10 dkg szárazkolbász
    3. 30 dkg füstölt-főtt tarja
    4. 3 szál sárgarépa
    5. 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
    6. 1 kk só
    7. 1 nagy csipet őrölt bors
    8. 1 tk házi darált paprika
    9. 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    10. 2 púpos ek liszt
    11. 2 ek olaj
    12. 1 tk őrölt pirospaprika
    13. 2 dl tejföl
    14. 2,5 liter víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Zöldséges burgonyagombóc leves

    Hozzávalók:

    1. 1 fej hagyma
    2. 2 közepes szál sárgarépa
    3. 1 szál fehérrépa
    4. 1 fehér paprika
    5. 1 paradicsom
    6. petrezselyem
    7. olaj
    8. bors
    9. ételízesítő
    10. fűszerpaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Alföldi húsgombóc leves

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 1 szál fehérrépa
    4. 1 csokor petrezselyem
    5. só, bors, ételízesítő, olaj
    6. cérnametélt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Palócleves sertéshúsból

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertéscomb
    2. 30 dkg zöldbab
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 1 kk pirospaprika
    6. 2 ek kacsazsír
    7. 30 dkg burgonya
    8. 1 kk őrölt babér
    9. 1 kk morzsolt kapor
    10. 1 kk őrölt kömény
    11. 2 dl tejföl
    12. 1 ek finomliszt
    13. petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Gombaraguleves daragaluskával

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemellfilé
    2. 10 dkg csiperke gomba
    3. 4-5 szelet szárított vargánya
    4. 1 zöldhagyma
    5. 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi)
    6. petrezselyemzöld
    7. lestyánlevél
    8. 1 paradicsom
    9. 0,5 paprika
    10. bors
    11. 1 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Fokhagymás lebbencsleves

    Hozzávalók:

    1. 1 nagy fej vöröshagyma
    2. 6 gerezd fokhagyma
    3. 20 dkg lebbencs tészta
    4. 3 db nagyobb szem burgonya
    5. 1 kis pohár tejföl
    6. 1/2 dl étolaj
    7. 1 evőkanál fűszerpaprika
    8. 1 teáskanál ételízesítő
    9. petrezselyemzöld
    10. kevés őrölt bors
    11. pici só
    12. 1-1 db paradicsom és zöldpaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Favágó leves

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg sertéshús
    2. 1 gombakonzerv
    3. 1 közepes vöröshagyma
    4. 2 közepes sárgarépa
    5. 2 l víz
    6. só ízlés szerint
    7. bors ízlés szerint
    8. 10 dkg füstölt szalonna
    9. 2 teáskanál fűszerpaprika
    10. 3 ek sűrített paradicsom
    11. 2 dl tejföl
    12. 2 csapott ek finomliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Bakonyi tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
    3. 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
    4. 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    5. 2 szem burgonya
    6. 1 szál Gyulai kolbász
    7. 1 csokor petrezselyem
    8. 200 ml tejföl
    9. ízlés szerint só
    10. őrölt fekete bors
    11. pirospaprika, őrölt kömény

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    11. Belga csirkeleves

    Hozzávalók:

    1. 2 csirkemellfilé
    2. 2 sárgarépa tisztítva
    3. 1 póréhagyma
    4. 2 angol zellerszár
    5. 3 burgonya felkockázva
    6. 1 újhagyma
    7. 2 babérlevél
    8. 2 ek vaj
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 1/2 citrom leve
    11. só, őrölt bors
    12. 1 szál kakukkfű
    13. 1 csipet sáfrány
    14. 3 zsályalevél aprítva
    15. 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
    16. 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
    17. 1 liter húsalaplé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    12. Húsleves házi májgaluskával

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg csirkeaprólék
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 1 szál fehérrépa
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 2 gerezd fokhagyma
    6. 1 zellergumó
    7. 1 paprika
    8. 20 dkg zöldborsó
    9. 1 csokor vágott petrezselyemzöld
    10. só ízlés szerint
    11. bors ízlés szerint
    12. 1 ek házi ételízesítő

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá