Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi húsgombóc leves recept

Alföldi húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 csokor petrezselyem
    • só, bors, ételízesítő, olaj
    • cérnametélt

    A gombóchoz:

    • 50 dkg ízlés szerinti darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • kevés zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük. Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.

    Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Lassú tűzön, készre főzzük. Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk :)

    Tipp:

    Ahogyan a húslevesbe is szoktunk tenni, ebbe is kerülhet kelkáposzta, sőt került is! ;)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá