Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük. Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.
Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Lassú tűzön, készre főzzük. Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk :)
Ahogyan a húslevesbe is szoktunk tenni, ebbe is kerülhet kelkáposzta, sőt került is! ;)