Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves sertéshúsból recept

Palócleves sertéshúsból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 30 dkg zöldbab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 ek kacsazsír
    • 30 dkg burgonya
    • 1 kk őrölt babér
    • 1 kk morzsolt kapor
    • 1 kk őrölt kömény
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek finomliszt
    • petrezselyem zöld
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott sertéscombot és a zúzott fokhagymát. Visszatesszük a tűzre, sóval, borssal ízesítjük, fehéredésig pirítjuk a húst, majd fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk!

    Adjuk hozzá a köményt, a kaprot és a babért, valamint a megpucolt, kockákra vágott burgonyát és a 2-3 cm-esre feldarabolt zöldbabot is. Öntsünk rá 1,5 liter vizet. Szükség szerint sóval ízesítsük még és addig főzzük, amíg minden megpuhul.

    A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel. Adjunk hozzá a forró levesből (hőkiegyenlítés) és keverjük simára. Öntsük a leveshez. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, forraljuk össze és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá