Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges burgonyagombóc leves recept

Zöldséges burgonyagombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej hagyma
    • 2 közepes szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 fehér paprika
    • 1 paradicsom
    • petrezselyem
    • olaj
    • bors
    • ételízesítő
    • fűszerpaprika
    • víz

    A gombóchoz:

    • kb 30 dkg burgonya
    • 8-9 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, félretesszük, de még nem szűrjük le.

    A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, szórunk bele pirospaprikát és rászűrjük a burgonya főző vízét és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, illetve a petrezselymet is hozzáadjuk.

    A burgonyát még forrón összetörjük és hűlni hagyjuk. Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.

    Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű gombócokat formázunk és a leveshez adjuk.
    Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzzük pár percet, majd elzárjuk a gázt és fedő alatt pihentetjük egy keveset.
    Forrón tálaljuk. Tejföllel ízesíthetjük. :)

    Tipp:

    A leves nálunk nagy kedvenc, ezért most elkezdtem bővíteni a repertoárt, na nem mintha ebben a hűvös időben rossz időzítés lenne ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá