Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, félretesszük, de még nem szűrjük le.
A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, szórunk bele pirospaprikát és rászűrjük a burgonya főző vízét és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, illetve a petrezselymet is hozzáadjuk.
A burgonyát még forrón összetörjük és hűlni hagyjuk. Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.
Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű gombócokat formázunk és a leveshez adjuk.
Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzzük pár percet, majd elzárjuk a gázt és fedő alatt pihentetjük egy keveset.
Forrón tálaljuk. Tejföllel ízesíthetjük. :)
A leves nálunk nagy kedvenc, ezért most elkezdtem bővíteni a repertoárt, na nem mintha ebben a hűvös időben rossz időzítés lenne ;)