Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Favágó leves recept

Favágó leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 70 dkg sertéshús
    • 1 gombakonzerv
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 ek sűrített paradicsom
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt

    Csipetkéhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    Leveshez:

    Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.

    Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.

    Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

    Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.

    Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.

    Csipetkéhez:

    Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá