Favágó leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 70 dkg sertéshús
  • 1 gombakonzerv
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése:

Leveshez:

Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.

Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.

Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.

Csipetkéhez:

Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.