Hozzávalók:
Leveshez:
Csipetkéhez:
Elkészítése:
Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.
Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.
Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.
Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.