Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Belga csirkeleves recept

Belga csirkeleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 2 sárgarépa tisztítva
    • 1 póréhagyma
    • 2 angol zellerszár
    • 3 burgonya felkockázva
    • 1 újhagyma
    • 2 babérlevél
    • 2 ek vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1/2 citrom leve
    • só, őrölt bors
    • 1 szál kakukkfű
    • 1 csipet sáfrány
    • 3 zsályalevél aprítva
    • 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
    • 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
    • 1 liter húsalaplé

    Elkészítése:

    A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.

    Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt, lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemelleket.

    Sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig, majd a petrezselymet is belevágjuk.

    Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk és a levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.

    Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.

    Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész . Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.

    A belga csirkeleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 60 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá